Fons d'art

Art al Set ofereix als aficionats i petits col·leccionistes la possibilitat d’integrar-se dins del món de l’art i poc a poc anar fent la seva pròpia pinacoteca.

Llegir-ho tot...
 
Roura, Lluís Imprimir a/e

Image
 

Neix a Sant Miquel de Campmajor, al Pla de l’Estany, l’any 1943.

Tot i que Lluís Roura es pot considerar un pintor autodidacta, cal fer esment dels dos cursos de dibuix que va seguir a La Llotja de Barcelona i dels consells que va rebre dels pintors Fèlix Revello de Toro i Frederic Marès, sense oblidar Joan de Palau, qui el va iniciar en l’aprenentatge pictòric, a l’època en què Roura treballava al camp.

Entre els anys 1967 i 1981, participa en nombrosos concursos de pintura arreu de l’estat espanyol, als quals obté un considerable nombre de guardons, entre els quals el segon Premi de Dibuix de la Biennal Internacional de l’esport a Barcelona i la medalla d’honor del Premi Comtessa de Barcelona, a Madrid, lliurat per S. M. la Reina Sofia.

L’any 1970 fa la seva primera exposició individual a Vic, i des d’aleshores la seva obra s’ha presentat a més de 75 mostres arreu de l’Estat.

 L’any 1985 inicia les exposicions individuals a l’estranger: la primera es va presentar a la galeria Acquavella de Caracas (Veneçuela).

Després exposarà a Basilea i Ginebra (Suïssa), al Perthus (França), a Viena (Àustria), a Miami (Estats Units) i a Sant Petersburg (Rússia).

Lluís Roura ha sabut combinar l’obra més personal amb la il·lustració de llibres.

Algunes edicions són:

Josep Pla inèdit, de Josep Valls

Els pobles de l’Empordà, de Montserrat Vayreda

El món de la Costa Brava, de Jaume Pol

Empúries Olímpia, de Dimitri Papastamos i Josep Valls

Camprodon, una vall del Pirineu, de Mn. Julià Pasqual i Baltasar Porcel

De la Cerdanya a l’Empordà, de Josep Valls

Els Aiguamolls de l’Empordà, de Jordi Sargatal

L’Escala, imatges de tres segles, de Lurdes Boix

Andorra, el cor dels Pirineus, d'Antoni Morell

L'Alt Empordà, de Montserrat Vayreda

Viatger infatigable, ha mostrat una inquietud insaciable per veure món: Itàlia, França, Rússia, Grècia, Portugal, Israel, Alemanya, Bèlgica i finalment Amèrica del Sud, on passa llargues estades a Veneçuela, Mèxic, Colòmbia, Panamà i Cuba.

També recorre els Estats Units fent un llarg pelegrinatge en cotxe des de Califòrnia fins a Nova York, plantant el cavallet en ple desert d’Arizona per captar-ne el batec. O bé a la Polinèsia francesa plasmant l’exuberància dels paisatges de Tahití o les aigües esmaragdes dels mars del Sud. 

Lluís Roura, actualment viu i treballa a l’Escala, a l’Alt Empordà.

 
< Anterior   Segent >

Recerca

_edu0792.jpg

Publicacions

Títol: Andorra, el cor dels Pirineus EXHAURIT

La història del Principat d’Andorra, parròquia per parròquia, narrada per Antoni Morell, il·lustrada amb imatges d’època i actuals i les reproduccions de les 64 obres dels paisatges andorrans de l’artista empordanès Lluís Roura

Publicació: desembre 2005

Autors: Antoni Morell i Lluís Roura

Editor: Art al Set galeria

Pròleg: Albert Pintat Santolària, cap de Govern d’Andorra

Pàgines: 335

Idioma: català, castellà, francès i anglès

PVP: 95€ (+ despeses d'enviament)

Llegir-ho tot...