Fons d'art

Art al Set ofereix als aficionats i petits col·leccionistes la possibilitat d’integrar-se dins del món de l’art i poc a poc anar fent la seva pròpia pinacoteca.

Llegir-ho tot...
 
Pujolboira, Ramon Imprimir a/e

 

Image
 

L’any 1949 neix a Barcelona.

Ingressa a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics Massana de Barcelona al 1967.

Es fa membre del Cercle Artístic Sant Lluc i fa el seu primer viatge a París.

L’any 1969 inicia una estada a París,  on  freqüenta  els  tallers  de l’American Center i de La Grande Ghaumière.

Al mateix temps s’inscriu a l’Ecole Supérieure de Dessin et Peinture de la ville de Paris. També es fa  Copista  del  Louvre.

Primera  exposició individual: l'any 1970 torna a Barcelona i  comença a treballar a l’estudi del carrer Jocs Florals.

Fa el Servei militar.

Realitza murals al fresc al Monestir Romànic de St.Cugat del Vallès, a l’Escola Internacional de Pintura Mural Contemporània.

L’any 1974 es trasllada a viure al poble d’Ordis, a l’Alt Empordà.

S’inicia, de manera autodidacta, en el gravat a l’aiguafort. A partir d’aquesta data, incorpora el gravat dins la seva obra.

A partir del 1976 es trasllada a viure a Albons, al  Baix Empordà. Fa treballs en ceràmica, amb torn i murals en gres. Realitza sèries d’escultures en bronze.

Al 1984 funda el Grup 69 juntament amb Ansón, Lluís Roura, Ministral i Lleixà.

1985 Primer Llibre Monogràfic.

1987 Construeix un nou taller a Albons.

1990 Publica Empordà, Somnis, Pintures, amb 100 il·lustracions en color, en  una monografia  que recull els seus darrers treballs.

A partir del 1992 treballa en Gravats de gran format i en la sèrie Mediterraneum, que formarà part de la propera monografia.

1993

El Consell d’Europa el convida a fer una exposició individual a Estrasburg, i la mateixa serà exposada també al Parlament Europeu.

1994

Rep l’encàrrec de realitzar un projecte de pintures murals per a l’església de Santa Coloma de Farners. Realitza projectes d’escultures públiques.

Publica Mediterrània, llibre amb 200 dels seus darrers treballs.Publica CIRC, llibre de treballs sobre paper que recull les seves impressions de la convivència amb el circ Raluy.

S’inicien les pintures murals de l’Església Parroquial de Santa Coloma de Farners.

Realitzades en diferents espais, les pintures murals arriben a la tercera fase. Pujolboira, fa la seva primera exposició individual el 1969 i des d’aleshores la seva obra s’ha presentat en més de 80 exposicions individuals.

El 1987 fa la seva primera exposició a l’estranger a la qual n’han seguit una vintena a Suïssa, Itàlia, Bèlgica i França. Actualment viu i treballa a Albons, Baix Empordà.

 
< Anterior   Següent >

Recerca

anoro 05-2.jpg

Publicacions

Títol: Andorra, el cor dels Pirineus EXHAURIT

La història del Principat d’Andorra, parròquia per parròquia, narrada per Antoni Morell, il·lustrada amb imatges d’època i actuals i les reproduccions de les 64 obres dels paisatges andorrans de l’artista empordanès Lluís Roura

Publicació: desembre 2005

Autors: Antoni Morell i Lluís Roura

Editor: Art al Set galeria

Pròleg: Albert Pintat Santolària, cap de Govern d’Andorra

Pàgines: 335

Idioma: català, castellà, francès i anglès

PVP: 95€ (+ despeses d'enviament)

Llegir-ho tot...