top of page
fish-mentality-de-cristina-babiloni-a-lart-al-set_53244908457_o Large.jpeg

La galeria Art al Set d’Escaldes-Engordany, enceta la 20a temporada amb l’exposició Fish Mentality, de Cristina Babiloni (Castelló, 1981).

La mostra es compon d’una cinquantena d’obres i d’una instal·lació creades expressament i està comissariada per Esteban Andueza.

Les tècniques representades són des de l’aquarel·la, el collage, els pigments naturals sobre arpillera o l’ensamblatge i ens endinsa en el món de l’artista, en el què explora sobre els hàbitats i ecosistemes dels nostres mars i el món subaquàtic. Reconeguda per la seva habilitat al treballar amb materials i substàncies poc relacionats amb l’activitat artística incorporant residus i tecno-fòssils: ens convida a repensar la nostra relació amb el Món natural i en particular amb els oceans.

 

Simulatàniament, la sala d’exposicions de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra, acull l’exposició Fragile, de la mateixa artista, emmarcada dins dels programes culturals que realitza l’ambaixada amb motiu de la presidència d’Espanya a la Unió Europea. 

Formada per 12 obres de molt gran format així com l’obra Temple Budista després de la pluja, instal·lada al pati de l’ambaixada (a l’intempèrie) que pretén transgredir els límits espai-temps de la sala expositiva, per experimentar en la seva pròpia matèria els efectes meteorològics del clima andorrà i documentar-los al llarg de 365 dies.  

 

La seva obra s’inspira en els modus de vida que observa a la natura, les seves formes d’organització social i les seves estratègies de supervivència, així com en els desastres naturals provocats per l’home i que representen la principal amenaça per a l’equilibri dels ecosistemes. La seva obra denuncia la deforestació, els efectes del canvi climàtic, el cruiximent de la terra, el plor dels corals o l’acumulació de microplàstics en els fons marins…

 

Cristina Babiloni, és psicòloga de formació i havent-se format en art i gestió cultural va iniciar, fa deu anys, un gir en la seva faceta professional i es dedica plenament a les arts plàstiques. Crea obras processuals basades en la matèria que les presenta en diferents formats: pintura, escultura, dibuix, vídeo o objecte. Treballa amb elements i sustàncies més pròpies del món de la construcció o de la indústria en un procés que encaixa en el “brutalisme”. El Seu posiciament conceptual està sempre relacionat amb la protecció del medi ambient i la repercussió de l’acció de l’home sobre els ecosistemes. Els conceptes com “desastre natural”, “canvi climàtic” o “renovació d’ecosistemes” estàn sempre molt presents en tota la seva producció plàstica.

Subscriure's per rebre tota la informació

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page