top of page

Andreu Buenafuente, nascut a Reus (Tarragona) el 24 de gener de 1965, a més de ser un dels comunicadors i humoristes referents del país, té una àmplia trajectòria artística.

Experimenta i gaudeix de la creació a través de les diferents arts plàstiques, des de la pintura fins a la il·lustració, passant també per la fotografia. L’Andreu té una relació molt especial amb l’art, ja que és un món en el que s’ha endinsat i en el que hi treballa a diari per intentar anar depurant la línia, la tècnica, el concepte,... La seva passió per la creació l’ha anat desenvolupat al llarg de tota la seva trajectòria professional d’aquests últims 30 anys, i en concret, la pintura és una disciplina en la que porta treballant més de 30 anys, creant obra compulsivament. Ell es defineix com autodidacta 100% formant-se a si mateix i aprenent sempre dels seus artistes de referencia.

Segons ell, “El camí de l’art és llarg, però molt bonic. Quan aconsegueixes expressar un sentiment amb l’art és un plaer incomparable, màgic, quasi etern”.

La seva obra pren com a punt de partida tot el seu món interior i de pensament que tracta de representar gràficament. Unes pintures i il·lustracions en les que els colors, les tintes, la composició i el traç es plasmen amb delicadesa i força en tota la seva obra. “És l’apassionant misteri de veure com neixen formes, coses, símbols que ni tu havies imaginat. Es tracta de la teva mà, del teu pinzell que els hi dona vida. A on eren?”, reflexiona Andreu.

Andreu Buenafuente ha participat en diferents exposicions col·lectives a Barcelona i Girona. A més, ha col·laborat amb publicacions com The New York Times i en projectes de la mà de grans marques. A nivell individual, ha exposat a la Fundació Modest Cuixart de Palafrugell, a l’Espai Cavallers de Lleida i a l’Art Enllà de Barcelona. En l’àmbit editorial, va publicar el seu primer llibre d’il·lustracions “No entiendo nada” (Reservoir Books) i el seu diari il·lustrat “Reír es la única salida” (Harper Collins).

bottom of page